Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy do wykonania i niezwykle smaczny.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Składniki
Ubić białka jaj z cukrami dodawać kolejno żółtka,na koniec budynie z proszkiem i łyżką mąki delikatnie wymieszać. Wylać na wysmarowaną lub wyłożoną papierem do pieczenia blachę /25na35 /piec ok.40 min w temp.170stopni MASA 2 budynie ugotować w 3 szkl. mleka wystudzić. Margarynę utrzeć z chałwą dodawać po łyżce zimny budyń. Upieczone ciasto przekroić na 2 części przełożyć połową masy drugą połową posmarować wierzch ciasta posypać wiórkami lub startą czekoladą Na zdjęciu jest mniej masy miałam mało chałwy. SMACZNEGO!