Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11616
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 78
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8070
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155113
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1120
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11616
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 78
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8070
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155113
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1120
Składniki
Sodę wsypać do mleka i rozpuścić. Mąkę, margarynę, cukier, jajka, miód oraz mleko z sodą dać na stolnicę i wyrobić z nich ciasto. Ciasto podzielić na trzy części , rozwałkować , i upiec trzy placki na złoty kolor. Masa: 1/2 litry mleka + 10 dkg grysiku - ugotować, wystudzić 25 dkg masła 20 dkg cukru pudru cukier waniliowy rodzynki Utrzeć masę. Jeden placek przełożyć powidłem śliwkowym , a drugi kremem grysikowym. Na wierzch wylać polewę czekoladową.