Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste, chyba nie sposób go popsuć a smak rewelacyjny :) Do tego robi się je błyskawicznie.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11628
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 82
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8091
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155124
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1121
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11628
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 82
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8091
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155124
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1121
Składniki
Jajka ucieramy z cukrami i szczypta soli, dodajemy olej i łączymy. Dodajemy przesianą razem z proszkiem do pieczenia mąkę, maślankę i dokładnie mieszamy. Blaszkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, wylewamy na nią ciasto i układamy połówki śliwek.
Mąkę, cukier i ciepłe masło ucieramy w palcach i powstałą kruszonką posypujemy ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50-60 minut (sprawdzamy drewnianym patyczkiem czy ciasto jest już upieczone).