Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe ciasto ze śliwkami na oleju zapraszam po przepis
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12044
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 142
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8853
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155510
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1203
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12044
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 142
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8853
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155510
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1203
Składniki
Margarynę lub masło rozpuszczam razem z mlekiem i odstawiam by ostygło ,do miski wbijam jajka dodaje szkl cukru roztrzepuje trzepaczka lub widelcem następnie dodaje mąkę z proszkiem do pieczenia ostudzony tłuszcz Mieszam dokładnie by nie było grudek. Gotowe ciasto wlewam do blaski wyłożonej papierem do pieczenia blaszka 26 cm .
Z umytych śliwek wyjmuje pestki dodaje do nich łyżkę cukru ,cynamon i cukier waniliowy mieszam i tak przygotowane śliwki układam do dołu skorka na ciasto .
Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej półce bez termo obiegu 40 minut w 200 stopniach ,gorące ciasto po upieczeniu poruszam cukrem pudrem i czekam aż ostygnie .Po dokładne wykonanie ciasta zapraszam na film.