Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przekładaniec kawowy"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11917
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 118
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8631
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155375
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1168
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11917
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 118
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8631
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155375
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1168
Składniki
Czekoladę zetrzyj. Masło utrzyj z cukrem oraz jajkami. Mąkę połącz z proszkiem i czekoladą. Wsyp do ucieranej masy. Dodaj kwaśną śmietanę. Wymieszaj. Blachę wyłóż pergaminem. Nałóż do niej ciasto. Piecz je 50 minut w 175 st. Wystudź, rozetnij na 3 placki.
Śmietanę kremówkę ubij z cukrem pudrem, połącz z twarogiem. Żelatynę rozpuść wg przepisu. Kawę wymieszaj z odrobiną wrzątku. Masę serową połącz z żelatyną i kawą. Placki przełóż kremem. Konfiturę podgrzej, przetrzyj, posmaruj nią wierzch ciasta. Udekoruj lukrem. Schładzaj 3–4 godziny.Źródło: Tina