Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i prosty sprawdzony przepis na rogaliki. Z pewnością uda się każdemu.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12105
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8902
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155553
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1216
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12105
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8902
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155553
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1216
Składniki
Do mąki wkruszyć świeże drożdże. Dodać mleko, cukry, roztrzepane jajka i miękką margarynę. Wszystko dokładnie wyrobić ręcznie lub hakiem. Ciasto przykryć i włożyć na 2h do lodówki. Bez obaw-ręczę, że podwoi swoją objętość. Wyrośnięte ciasto podzielić na 2-3 części. Rozwałkować na grubość ok. 0.5cm. Wyciąć trójkąty. Nałożyć nadzienie - krem czekoladowy ( u mnie Milka) lub marmolada owocowa, różana Zawijamy rogale - dokładnie. Układać języczkiem do dołu. Do piekarnika góra dół 180° na ok. 25-30 min
Po upieczeniu można obsypać pudrem. Aby na drugi dzień były równie smaczne, należy je na noc szczelnie zamknąć, a żeby uzyskać ich świeżość, wystarczy podgrzać je lekko w piekarniku lub mikrofali. Smacznego!!