Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszny ryż na śniadanko. Ryż gotowany na mleku , a po ugotowaniu połączony z pysznym musem brzoskwiniowym oraz z kleksem z gęstego jogurtu.
garnek, łyżka, miseczki, blender,
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11387
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 54
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7675
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154975
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1080
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11387
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 54
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7675
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154975
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1080
Składniki
Ryż opłukać zimną bieżącą wodą na sicie. Zagotować wodę wraz z łyżką oleju , do gotującej wody dodać opłukany ryż, przemieszać. Gotować około 15 minut, aby woda całkowicie wchłonęła w ryż. Dodać odrobinę soli oraz cukier i ponownie wymieszać. Do takiego ryżu dodać mleko i gotować jeszcze około 5 minut , następnie dodać masło i ponownie wymieszać. Ryż przełożyć do miseczek dodać zmiksowane brzoskwinie z puszki , posypać lekko cynamonem, oraz nałożyć kleks z jogurtu naturalnego (gęstego ). Można posypać jeszcze do smaku odrobiną cukru.