Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik na lekkim spodzie mojego pomysłu. Ten spód w odróżnieniu od herbatnikowych, nie jest tak tłusty i ma leki aromat kokosu.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Tortownica 22 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana bułką. Spód. Wszystkie składniki rozdrabniamy w malakserze, prawie na pył. Przesypujemy do tortownicy i lekko uklepujemy. Wstawiamy do lodówki. Sernik. Jajka rozbijamy, białka ubijamy na sztywno, żółtka odkładamy. Twaróg miksujemy z dwoma cukrami. Do masy stopniowo dodajemy żółtka, puree i budyń. Nie ubijamy zbyt długo, tylko do połączenia. Na końcu dodajemy białka i mieszamy łyżką. Masę przekładamy do tortownicy. Pieczemy w 165 C około 60 minut. Studzimy w uchylonym piekarniku. Jeszcze ciepły można lekko posypać pudrem.
Ostudzony sernik ozdabiamy bitą śmietaną.