Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny sernik z brzoskwiniami na czekoladowym spodzie. Niebo w gębie ;)
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 192
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 994
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 227
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 192
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 994
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 227
Składniki
Mąkę i kakao dokładnie wymieszać.
Dodać cukier, śmietanę, żółtka oraz masło. Dokładnie zagnieść ciasto.
Gotowe ciasto podzielić na dwie części. Wyłożyć je na blaszki i schować na około godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto piec w 180 stopniach przez około 20 minut. Wystudzić.
Ser dwukrotnie zmielić.
Brzoskwinie pokroić w kostkę.
Do sera dodać masło, całe jaja, cukier waniliowy, cukier kryształ oraz olejek arakowy- masę dokładnie zmiksować i przełożyć do garnka.
Masę serową podgrzewać do czasu aż się zagotuje (masę serową należy stale mieszać bo lubi się przypalać).
W między czasie w osobnym naczyniu wymieszać mleko, budyń i mąkę ziemniaczaną.
Gdy masa serowa się zagotuje należy należy do niej dodać mieszankę mleczną.
Owoce dodać do masy, wymieszać i podgrzewać całość, aż masa delikatnie zgęstnieje.
Ciepłą masę wyłożyć na ciasto i przykryć drugim blatem.