Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 68
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 68
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
Rozpuszczamy jedną galaretkę tak jak na opakowaniu i studzimy. Następnie foremkę wykładamy papierem do pieczenia tak aby wystawał. Przygotowujemy kolejno sernik jak na opakowaniu i teraz albo: * wylewamy tężejącą już galaretkę na papier w foremce i układamy biszkopty, masę sernikową i ustrajamy bananami i rodzynkami, bądź; * foremkę wykładamy biszkoptami, masą sernikową, bananami i rodzynkami, a następnie pomału łyżką polewamy całość galaretką, która poprzez szpaty między masą a papierem przedostanie nam się na sam dół do biszkoptów i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut aż wszystko zacznie zastygać. Następnie rozpuszczamy kolejną galaretkę i po pół godzinie nakładamy na sernik, który w lodówce już nam się dobrze schłodził. Czekamy aż druga galaretka w lodówce stężeje i zjadamy :-)