Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z brzoskwiniami"
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3764
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 171
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3764
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 171
Składniki
Brzoskwinie umyj, sparz, usuń z nich skórki. Podziel na pół, wyjmij pestki i pokrój w kostkę. Wszystkie polewy dokładnie wymieszaj.
Do miski włóż miękką margarynę lub masło, wsyp cukier oraz cukier wanilinowy. Ucieraj mikserem, aż do otrzymania jasnej, puszystej masy.
Następnie, nie przerywając miksowania, wbijaj po jednym jajku. Na koniec dodawaj po łyżce twarogu oraz mąkę lub proszek budyniowy. Ucieraj, aż do otrzymania gładkiej masy.
Tortownicę o średnicy 23 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą lub wyłóż papierem do pieczenia. Wylej do niej połowę masy serowej, rozłóż pokrojone brzoskwinie i zalej pozostałą masą. Wierzch wyrównaj łyżką.
Piekarnik nagrzej do 175° C. Wstaw blachę z ciastem, piecz 50-60 minut. Sernik wyjmij z piekarnika, polej polewą i piecz jeszcze 10 min. Sernik wystudź w lekko uchylonym piekarniku, a następnie schłodź w lodówce przez kilka godzin.
<strong>: 100 minut. Porcja: 350 kilokalorii.</strong>Źródło: Świat i Ludzie