Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śmietanowiec bananowy"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11599
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 73
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8037
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155097
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1111
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11599
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 73
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8037
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155097
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1111
Składniki
pół litra śmietany 30-proc., szklanka płatków kukurydzianych , 2 banany, opakowanie niebieskiej galaretki
Galaretkę wymieszaj ze szklanką wrzącej wody. Odlej połowę, schłodź. Śmietanę ubij na sztywno, wlewając połowę zimnej galaretki. Formę keksową o wymiarach 30 na 12 cm wyłóż pergaminem. Wsyp płatki kukurydziane. Wlej śmietankową piankę, wyrównaj, wstaw na 20 min do lodówki. Banany obierz, pokrój na plasterki lub kawałki. Ułóż na piance. Zalej pozo- stałą tężejącą galaretką. Schłodź.
Czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 6 cena za porcję: 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie