Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami. Już robimy listę zakupów, kupujemy prezenty i myślimy nad świątecznym menu. Oprócz tradycyjnych ciast i pierników mam dziś propozycję na pyszne i szybkie do zrobienia świąteczne ciasteczka. Są pyszne i warto choć trochę zrobić ich dla odmiany od tradycyjnych wypieków. Oczywiście możemy robić je też bez okazji. Ciasteczka szybko znikają, więc polecam zrobić podwójną porcję.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11627
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 81
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8082
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155119
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1120
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11627
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 81
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8082
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155119
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1120
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodać mąkę, sól i proszek do pieczenia. Wlać mleko i wymieszać. Następnie dodać posiekane czekolady i migdały (ja użyłam rozdrabniacza). Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia za pomocą dwóch łyżek kłaść porcje ciasta zostawiając niewielkie odstępy. Z ciasta można formować kuli i je spłaszczać, ale nie ma takiej potrzeby. Ciasteczka piec 15-20 minut w 180 stopniach. Jeżeli chcemy upiec 2 blachy na raz, należy włączyć termoobieg i zmniejszyć temperaturę na 165 stopni.