Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 61
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 72
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 61
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 72
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
W rondelku rozpuścić miód,masło, cukier (nie może się zagotować).Do ostudzonej masy dodać mąkę,jajo,sodę rozpuszczoną w mleku,przyprawę do piernika.Wszystko razem zmiksować i odstawić na noc do lodówki.
Masa będzie bardzo kleista,należy ją przełożyć na stolnicę,podsypać mąką,ciasto rozwałkowywać,wycinać kształty.Układać na blachę piec ok.20 min 180st.Po upieczeniu lukrować ,dekorować.