Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szarlotkę na kruchym cieście
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 28
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7313
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154900
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1058
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 505
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 28
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7313
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154900
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1058
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 505
Składniki
Jabłka obrać ze skórki, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle z dodatkiem cynamonu i ½ szklaną cukru. Z chłodnego masła, mąki, cukru i jajek oraz odrobiną soli zagnieść ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na dwie części, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki na około godziny. Ciasto musi się porządnie schłodzić aby można było zetrzeć na tarce (można też ciasto schłodzić w lodówce i rozwałkować). Kwadratową formę wykładamy papierem do pieczenia i jedną część ciasta ścieramy na spód i podpiekamy w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Na podpieczony spód ciasta, posypujemy bułkę tartą, na które następnie wykładamy jabłka. Na jabłka trzemy druga część ciasta. Ciasto pieczemy jeszcze przez ok 40 minut. Przestudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.