Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z jabłkami z galaretką oraz bezą
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 16
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7110
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154860
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1048
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 483
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 16
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7110
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154860
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1048
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 483
Składniki
Mąkę przesiewamy, mieszamy ją z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Następnie dodajemy pokrojone masło, żółtka i zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto odkładamy do lodówki na około pół godziny.
Blaszkę do tarty smarujemy masłem i posypujemy kaszą manną. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim blaszkę. Dno nakłuwamy gęsto widelcem. Ciasto pieczemy około 15 minut w 180*C.
Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i zagotowujemy ( około 5 minut) z odrobiną wody. Zagotowane jabłka mieszamy z galaretką. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie (dalej miksując) dodajemy stopniowo cukier. Na podpieczone ciasto wykładamy jabłka oraz pianę. Tartę pieczemy około 25 minut w 180* C na termoobiegu. Smacznego! :)