Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik krecik z bananem"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 503
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 802
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 503
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 802
Składniki
Ubij pianę z żółtek z cukrem i olejem. Następnie dodaj letnie mleko i przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Ubij sztywną pianę z białek i dodaj do mieszanki, aby powstało gładkie ciasto. Blachę z wyższą krawędzią wyłóż papierem, wlej ciasto i piecz w temperaturze 170° C przez 30 minut.
Wlej do garnka mleko, dodaj cukier i proszek budyniowy. Mieszając gotuj kilka minut, aż zgęstnieje. Gotowy budyń poprósz cukrem pudrem i wystudź.
Schłodzony budyń ubij na gładko, dodaj twaróg, a na koniec przełóż ubitą śmietanę posiekaną z czekoladą.
Obierz banany i przekrój je wzdłuż. Ciasto przekrój poziomo na dwa płaty. Na jednym rozsmaruj część kremu, ułóż banany i rozprowadź resztę kremu. Drugi płat ciasta rozkrusz i powstałą w ten sposób kruszonką posyp krem. Poczekaj, aż tort stężeje w lodówce, przynajmniej dwie godziny.
Czas przygotowania: 60 minut Cena porcji: ok. 4 zł Kalorie: porcja ok. 378 kcalŹródło: Na żywo