Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super pyszny na każdą okazję, a nawet bez okazji :)
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 296
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 296
Składniki
Żółtka wraz z cukrem pudrem ubić do białości. Następnie wyjąć z lodówki śmietanę i ubić na sztywno z dwoma łyżkami cukru pudru. Kolejny krok - wyjmujemy z lodówki serek mascarpone, przekładamy do miski lub garnka, miksujemy powoli dodając ubite jajka, na sam koniec dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy łyżką. Z pozostałych białek przygotujemy blaty bezowe do kolejnego torciku :) Gotowe blaty przekładamy na duży talerz i na pierwszy wykładamy przygotowany krem ,przykrywamy drugim blatem ,na który wykładamy resztę kremu .Następnie krem pokrywamy mięśniową fruzeliną (Może być konfiturą z dodatkiem zelatyny), Możemy przypodobać kleksikami z reszty kremu posypać czekoladą w proszku lub startą.