Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort "migdałowe rafaello""
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11642
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 84
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8127
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155141
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1125
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11642
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 84
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8127
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155141
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1125
Składniki
400 ml mleka kokosowego, po 4 łyżki wiórek kokosowych, płatków migdałowych i jogurtu naturalnego, po 2 łyżki aromatu migdałowego, cukru i żelatyny, łyżka cukru pudru
Mleko kokosowe wlej do rondelka, dodaj wiórki kokosowe, płatki migdałowe, cukier i aromat migdałowy, wymieszaj, zagotuj. Masę przestudź.
Żelatynę namocz, rozpuść. Wlej do masy kokosowej, połącz. Przelej do formy (np. keksówki), wstaw na 3 godziny do lodówki. Jogurt utrzyj z cukrem pudrem. Ciasto pokrój, podaj na jogurcie. Ozdób czekoladą i płatkami.
Czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie