Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto orzechowe z lekkim kremem kawowym
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 676
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 76
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 676
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 76
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem . Dodajemy resztę składników delikatnie mieszając.Pieczemy 40 minut w 180 st.Po wystudzeniu przekrawamy na 2 części. Śmietanę ubijamy z cukrem i ś mietanfixem na sztywno.Dodajemy serek i kawę ,mieszamy na małych obrotach. Masą przekładamy ciasto orzechowe. Wierzch i boki cienko smarujemy masą maślaną,po czym dekorujemy masą cukrową.