Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny biszkopt z 6 jaj , na dużą blachę idealny do różnego rodzaju ciast , deserów i tortu. Przepis pochodzi ze starego zeszytu babci
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11736
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 90
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8279
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155212
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1138
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11736
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 90
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8279
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155212
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1138
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli i cukrem, stopniowo dodając po jednym żółtku, następnie dodaj olej. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i dodawaj po trochu do masy jajecznej dokładnie mieszając , możesz już mieszać łyżka nie mikserem.
Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia i wylej biszkopt. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. na 25 minut. Po upieczeniu zastaw w piekarniku przy uchylonych drzwiach na około 10 minut.