Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Truskawkowa rolada"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Umyj truskawki, a kilka odłóż do dekoracji. Pozostałe odszypułkuj i pokrój w małe kawałki.
Roztop każdą czekoladę oddzielnie w metalowych miskach w gorącej kąpieli wodnej. Twaróg ubij z cukrem. Żelatynę przygotuj według wskazań na opakowaniu i wmieszaj do masy twarogowej. Ubij na sztywno śmietanę, dodaj do kremu i wymieszaj. Podziel krem na trzy części, a każdą z nich wymieszaj z innym rodzajem czekolady. Do kremu z białą i gorzką czekoladą dodaj kawałki truskawek.
Formę na roladę wyłóż folią aluminiową. Na dnie rozsmaruj krem z białej, potem mlecznej, a wierzch z gorzkiej czekolady. Roladę wstaw na noc do lodówki do stężenia. Udekoruj truskawkami i wiórkami czekoladowymi.Źródło: Tele Tydzień