Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
Z niewielkiej ilosci mąki,drozdzy,mleka i 1łyzki cukru zrobic ,odstawic do wyrosniecia.Nastepnie dodac pozostale skladniki i przygotowac gladkie,dobrze wyrosniete ciasto.Podzielic je na trzy czesci i z kazdej uformowac walek o dlugosci 60 cm.Zaplesc warkocz.Polozyc na blasze,pozostawic jeszcze na chwilę do wyrosniecia,w tym czasie nagrzac piekarnik do temperatury 200 stopni.Piec warkocz okolo 40 min,nastepnie odlozyc do ostygniecia.przygotowac polewy i kolejno polewac nimi warkocz,wykonując ciekie paski.