Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wieniec cynamonowy"
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 466
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 885
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 194
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 466
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 885
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 194
Składniki
. Ciasto: z drożdży, łyżki mąki, cukru, 3 łyżek ciepłego mleka przygotuj zaczyn drożdżowy. Kiedy wyrośnie, dodaj resztę składników. Wyrób ciasto. Odstaw do wyrośnięcia.
Rozwałkuj ciasto, nadając mu kształt prostokąta. Wymieszaj nadzienia. Posmaruj nim ciasto, zwiń w rulon. Natnij go wzdłuż na pół, ale nie do końca. Skręć w spiralę, zlep końce.
Ostrożnie przełóż wieniec na blachę wyłożoną papierem. Wstaw do piekarnika. Piecz około 35 min w temp. 180°C.
<strong>Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>Źródło: Takie jest życie