Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wieże z kremem serowym i kiwi"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12058
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 148
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8862
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155521
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1207
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12058
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 148
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8862
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155521
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1207
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z połową cukru kryształu. Białko i resztę cukru ubij na pianę. Ostrożnie połącz obie masy z mąką. Ciasto rozłóż w natłuszczonej blaszce i upiecz w piekarniku (180°C, ok. 10-15 min). Następnie ostudź i małą foremką wytnij z ciasta kółka.
Kiwi obierz i pokrój w plasterki. Umyj owoce do dekoracji. Kremówkę ubij, dodaj twarożek, cukier puder i wymieszaj na gładki krem.
Umieść go w szprycy i wyciskaj na krążki ciasta. Na kremie kładź plasterki kiwi, na nie ponownie wyciskaj krem, kładź ciasto i kiwi. Ozdób i zepnij szpadkami.
RADA
Jeśli nie masz czasu piec biszkoptu, do wież możesz użyć gotowych okrągłych blatów.Źródło: Świat kobiety