Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantazyjnie zakręcona czekolada dla wielbicieli białej i gorzkiej czekolady oraz masła orzechowego.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Składniki
Oba rodzaje czekolady łamiemy na mniejsze kawałki i każdą czekoladę osobno rozpuszczamy w kąpieli wodnej, cały czas mieszając.
Do białej czekolady dodajemy 4 dag masła orzechowego, a do gorzkiej 6 dag i dokładnie mieszamy.
Płaską, formę (ja użyłam prostokątnej 17x19 cm) wykładamy papierem do pieczenia.
Ciemną masę wylewamy i wygładzamy. Na nią wylewamy jasną i mieszamy trzonkiem łyżki, tworząc fantazyjne esy-floresy. Wstawiamy do lodówki, żeby czekolada zastygła.