Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
2-kolorowe muffinki na bazie ciasta bananowego. Jedna część to ciasto bananowe, druga to ciasto bananowo-kakaowe. W trakcie pieczenia rosną, po wyjęciu lekko opadają ale nie zmienia to faktu że są pyszne i wilgotne.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6094
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9086
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8557
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5893
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6094
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9086
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8557
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5893
Składniki
Banany zmiksować blenderem, dodać miękkie masło, mąkę, sodę, cukier, jajko i jogurt, zmiksować. Ciasto podzielić na dwie równe części, do jednej wsypać kakao, krótko zmiksować.
Do papierowych papilotek włożonych do metalowej formy do muffinek wykładać po ok. jednej łyżce białego i ciemnego ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 25-28 minut.