Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
2-kolorowe muffinki na bazie ciasta bananowego. Jedna część to ciasto bananowe, druga to ciasto bananowo-kakaowe. W trakcie pieczenia rosną, po wyjęciu lekko opadają ale nie zmienia to faktu że są pyszne i wilgotne.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 40
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3563
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 848
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 40
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3563
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 848
Składniki
Banany zmiksować blenderem, dodać miękkie masło, mąkę, sodę, cukier, jajko i jogurt, zmiksować. Ciasto podzielić na dwie równe części, do jednej wsypać kakao, krótko zmiksować.
Do papierowych papilotek włożonych do metalowej formy do muffinek wykładać po ok. jednej łyżce białego i ciemnego ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 25-28 minut.