Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
2-kolorowe muffinki na bazie ciasta bananowego. Jedna część to ciasto bananowe, druga to ciasto bananowo-kakaowe. W trakcie pieczenia rosną, po wyjęciu lekko opadają ale nie zmienia to faktu że są pyszne i wilgotne.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113058
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 785
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113058
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 785
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Banany zmiksować blenderem, dodać miękkie masło, mąkę, sodę, cukier, jajko i jogurt, zmiksować. Ciasto podzielić na dwie równe części, do jednej wsypać kakao, krótko zmiksować.
Do papierowych papilotek włożonych do metalowej formy do muffinek wykładać po ok. jednej łyżce białego i ciemnego ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 25-28 minut.