Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, które najlepiej jest zrobić dzień wcześniej i schłodzić w lodówce przed podaniem.
Odlewamy pół szklanki mleka, dodajemy obie mąki i żółtka i mieszamy. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym, na gotujące się mleko wlewamy powstały budyń i gotujemy cały czas mieszając, zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło lub margarynę ucieramy i dodajemy po łyżce przestudzonego budyniu. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fixem na sztywno.
W wyłożonej pergaminem blaszce układamy warstwę herbatników, na to wykładamy masę kajmakową, na masie kajmakowej układamy drugą warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy masę budyniową i równo rozprowadzamy. Na masie budyniowej układamy kolejną warstwę herbatników,na herbatniki wykładamy bitą śmietanę.
Na wierzch ciasta ścieramy czekoladę.
Ciasto podajemy dobrze schłodzone.
Ciasto harataniec jest niezwykle pyszne, kruche ciasto z powidłami, masą sero...
Odsłon: 2738
Proste, ale jakże efektowne ciasto bez pieczenia na bazie serka waniliowego i...
Odsłon: 55
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 60
Ciasto harataniec jest niezwykle pyszne, kruche ciasto z powidłami, masą sero...
Odsłon: 2738
Proste, ale jakże efektowne ciasto bez pieczenia na bazie serka waniliowego i...
Odsłon: 55
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 60
Składniki
Odlewamy pół szklanki mleka, dodajemy obie mąki i żółtka i mieszamy. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym, na gotujące się mleko wlewamy powstały budyń i gotujemy cały czas mieszając, zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło lub margarynę ucieramy i dodajemy po łyżce przestudzonego budyniu. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fixem na sztywno. W wyłożonej pergaminem blaszce układamy warstwę herbatników, na to wykładamy masę kajmakową, na masie kajmakowej układamy drugą warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy masę budyniową i równo rozprowadzamy. Na masie budyniowej układamy kolejną warstwę herbatników,na herbatniki wykładamy bitą śmietanę. Na wierzch ciasta ścieramy czekoladę. Ciasto podajemy dobrze schłodzone.
Przepisy Desery
Desery
Wieloowocowe ciasto serowe bez pieczenia
Desery
Tort poprzeczny bez pieczenia
Desery
Sernik na zimno z mascarpone
Desery
Babka z galaretek
Wieloowocowe ciasto serowe bez pieczenia
Proste, ale jakże efektowne ciasto bez pieczenia na bazie serka waniliowego i...
Odsłon: 55
Tort poprzeczny bez pieczenia
Łatwy torcik do zrobienia. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Odsłon: 232