Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
3 Bit to ciasto bardzo słodkie, które jest szybkie i łatwe w przygotowaniu, a w dodatku nie wymaga pieczenia.
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 30
Polecam.
Odsłon: 913
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 227
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 95
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 30
Polecam.
Odsłon: 913
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 227
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 95
Składniki
Herbatniki układamy na blasze 23×28.
Mascarpone ubijamy z mlekiem i wykładamy na herbatniki, następnie przykrywamy warstwą herbatników.
Do garnka nalewamy wody i wkładamy puszkę z kajmakiem, ustawiamy mały ogień i czekamy, aż woda będzie ciepła i wraz z tym kajmak, ok. 20 min. Kiedy kajmak będzie już ciepły wylewamy go na warstwę herbatników. Kajmak także przykrywamy następną warstwą herbatników.
Ubijamy na sztywno śmietanę z śmietan fixem, zachowując proporcję, jak na opakowaniu. Ubitą śmietanę wykładamy na herbatniki.
Czekoladę ścieramy na małym oczku na tarce i posypujemy nią bitą śmietanę aby nie było jej widać.
Ciasto wkładamy przykryte folią aluminiową do lodówki.
WSKAZÓWKI -Ciasto najlepiej zacząć jeść na drugi dzień, ponieważ herbatniki zrobią się miękkie i ciasto nam się „przegryzie”.