Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
3 Bit to ciasto bardzo słodkie, które jest szybkie i łatwe w przygotowaniu, a w dodatku nie wymaga pieczenia.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 784
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8118
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13007
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 350
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 120
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2221
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 784
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8118
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13007
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 350
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 120
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2221
Składniki
Herbatniki układamy na blasze 23×28.
Mascarpone ubijamy z mlekiem i wykładamy na herbatniki, następnie przykrywamy warstwą herbatników.
Do garnka nalewamy wody i wkładamy puszkę z kajmakiem, ustawiamy mały ogień i czekamy, aż woda będzie ciepła i wraz z tym kajmak, ok. 20 min. Kiedy kajmak będzie już ciepły wylewamy go na warstwę herbatników. Kajmak także przykrywamy następną warstwą herbatników.
Ubijamy na sztywno śmietanę z śmietan fixem, zachowując proporcję, jak na opakowaniu. Ubitą śmietanę wykładamy na herbatniki.
Czekoladę ścieramy na małym oczku na tarce i posypujemy nią bitą śmietanę aby nie było jej widać.
Ciasto wkładamy przykryte folią aluminiową do lodówki.
WSKAZÓWKI -Ciasto najlepiej zacząć jeść na drugi dzień, ponieważ herbatniki zrobią się miękkie i ciasto nam się „przegryzie”.