Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
3 Bit to ciasto bardzo słodkie, które jest szybkie i łatwe w przygotowaniu, a w dodatku nie wymaga pieczenia.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 36
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 64
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 69
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 108
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 36
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 64
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 69
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 108
Składniki
Herbatniki układamy na blasze 23×28.
Mascarpone ubijamy z mlekiem i wykładamy na herbatniki, następnie przykrywamy warstwą herbatników.
Do garnka nalewamy wody i wkładamy puszkę z kajmakiem, ustawiamy mały ogień i czekamy, aż woda będzie ciepła i wraz z tym kajmak, ok. 20 min. Kiedy kajmak będzie już ciepły wylewamy go na warstwę herbatników. Kajmak także przykrywamy następną warstwą herbatników.
Ubijamy na sztywno śmietanę z śmietan fixem, zachowując proporcję, jak na opakowaniu. Ubitą śmietanę wykładamy na herbatniki.
Czekoladę ścieramy na małym oczku na tarce i posypujemy nią bitą śmietanę aby nie było jej widać.
Ciasto wkładamy przykryte folią aluminiową do lodówki.
WSKAZÓWKI -Ciasto najlepiej zacząć jeść na drugi dzień, ponieważ herbatniki zrobią się miękkie i ciasto nam się „przegryzie”.