Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle szybkie ciasto które naprawdę smakuje jak słynny batonik . Polecam!
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18586
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9512
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2076
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4078
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 682
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 345
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18586
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9512
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2076
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4078
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 682
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 345
Składniki
3 bit - sposób wykonania: Mleko gotujemy 2,5 godziny, pilnując aby puszka była ciągle przykryta wodą. Tą czynność najlepiej zrobić wcześniej. Następnie gotujemy budyń. 1,5 szklanki mleka gotujemy z cukrem a w połowie mieszamy budyń. Gdy mleko się zagotuje zestawiamy je na chwilkę z ognia i dodajemy cienkim strumieniem rozmieszane budynie, intensywnie mieszamy, wstawiamy jeszcze na ogień i mieszamy, gotujemy aż zgęstnieje. Studzimy, Margarynę rozcieramy, dodajemy do niej po łyżce budyniu, wciąż ucierając aż do jego wyczerpania. Śmietanę ubijamy ze śmietan-fixami, gdy będzie sztywna dodajemy kawę cappuccino, chwilkę mieszamy. Na blaszce (prostokątna, standardowa) układamy herbatnik, na nie smarujemy karmel z mleka skondensowanego, na to herbatniki, na herbatniki masę budyniową, ponownie herbatniki a na koniec bitą śmietanę. Ciasto musi kilka godzin postać zanim zostanie pokrojone i zjedzone. Pycha