Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle szybkie ciasto które naprawdę smakuje jak słynny batonik . Polecam!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5814
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9632
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 291
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5814
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9632
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 291
Składniki
3 bit - sposób wykonania: Mleko gotujemy 2,5 godziny, pilnując aby puszka była ciągle przykryta wodą. Tą czynność najlepiej zrobić wcześniej. Następnie gotujemy budyń. 1,5 szklanki mleka gotujemy z cukrem a w połowie mieszamy budyń. Gdy mleko się zagotuje zestawiamy je na chwilkę z ognia i dodajemy cienkim strumieniem rozmieszane budynie, intensywnie mieszamy, wstawiamy jeszcze na ogień i mieszamy, gotujemy aż zgęstnieje. Studzimy, Margarynę rozcieramy, dodajemy do niej po łyżce budyniu, wciąż ucierając aż do jego wyczerpania. Śmietanę ubijamy ze śmietan-fixami, gdy będzie sztywna dodajemy kawę cappuccino, chwilkę mieszamy. Na blaszce (prostokątna, standardowa) układamy herbatnik, na nie smarujemy karmel z mleka skondensowanego, na to herbatniki, na herbatniki masę budyniową, ponownie herbatniki a na koniec bitą śmietanę. Ciasto musi kilka godzin postać zanim zostanie pokrojone i zjedzone. Pycha