Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto to jest mniej słodkie ni z z dodatkiem karmelu, naprawdę pyszna
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3804
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 373
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 690
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3804
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 373
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 690
Składniki
1. wymieszać mąki z cukrem w 1 szkl mleka, drugą szkl mleka zagotować, wlać rozrobione mąki, ugotować budyń, dobrze wystudzić, utrzeć masło, dodając po 1 łyżce zimny budyń utrzeć krem, 2. galaretki rozrobić w 200 ml gorącej wody, dodać zmiksowane truskawki, dobrze wymieszać, odstawić do stężenia, 3. śmietanę ubić na sztywno ze śmietan-fixem, można ewnt. dosłodzić cukrem pudrem, 4. na zimny biszkopt ( ciasto można nasączyć wodą z cukrem i sokiem cytrynowym) rozsmarować krem, przykryć warstwą herbatników, na ciastka rozłożyć tężejące truskawki z galaretką, na galaretkę rozłożyć kolejną warstwę ciastek, na wierzch bita śmietana, ciasto posypać uprażonymi migdałami lub startą czekoladą, smacznego