Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przedstawiam wam 3-bita trochę w innej odsłonie. Jest równie pyszny, a może nawet lepszy niż oryginalny przepis.
Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier, dalej ubijając, a następnie wmieszać żółtka. Przesiać mąkę i wymieszać całość drewnianą łyżką. Piec w temperaturze 170 stopni do tak zwanego suchego patyczka.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach,dodać cukier i smażyć do miękkości. Dodać do jabłek sypką galaretkę, wymieszać i przez chwilę smażyć.
Budynie ugotować w 500 ml mleka według przepisu na opakowaniu. Przykryć folią aluminiową i odstawić do przestygnięcia. Masło utrzeć na biały puch. Dodawać stopniowo po łyżce budyniu, ucierać do gładkości. Na końcu dodać cukier puder i zmiksować.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder. Żelatynę namoczyć w wodzie i rozpuścić. Ostudzić i delikatnie wlać do śmietany kremówki.
Białko ubijamy. Dodajemy roztopiony, gorący miód, miksujemy. Dodajemy pokrojone migdały i mieszamy łyżką. Posypujemy wiórkami czekoladowymi.
Przełożenie:
biszkopt - podgrzana masa krówkowa - warstwa herbatników - masa jabłkowa - warstwa herbatników - masa budyniowa - masa śmietanowa - warstwa herbatników - masa nugatowa
UWAGA! Poszczególne warstwy należy wykładać na wcześniejsze po ich zastygnięciu, aby nic nie wypłynęło i się nie rozlało.
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 138
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 190
Nie musisz odmawiać sobie pysznych przyjemności, tylko dlatego, że jesteś weg...
Odsłon: 56
Wiosna to ulubiony czas na lekkie surówki. Można je jeść bez końca, eksperyme...
Odsłon: 126
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 138
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 190
Nie musisz odmawiać sobie pysznych przyjemności, tylko dlatego, że jesteś weg...
Odsłon: 56
Wiosna to ulubiony czas na lekkie surówki. Można je jeść bez końca, eksperyme...
Odsłon: 126
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier, dalej ubijając, a następnie wmieszać żółtka. Przesiać mąkę i wymieszać całość drewnianą łyżką. Piec w temperaturze 170 stopni do tak zwanego suchego patyczka. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach,dodać cukier i smażyć do miękkości. Dodać do jabłek sypką galaretkę, wymieszać i przez chwilę smażyć. Budynie ugotować w 500 ml mleka według przepisu na opakowaniu. Przykryć folią aluminiową i odstawić do przestygnięcia. Masło utrzeć na biały puch. Dodawać stopniowo po łyżce budyniu, ucierać do gładkości. Na końcu dodać cukier puder i zmiksować. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder. Żelatynę namoczyć w wodzie i rozpuścić. Ostudzić i delikatnie wlać do śmietany kremówki. Białko ubijamy. Dodajemy roztopiony, gorący miód, miksujemy. Dodajemy pokrojone migdały i mieszamy łyżką. Posypujemy wiórkami czekoladowymi. Przełożenie: biszkopt - podgrzana masa krówkowa - warstwa herbatników - masa jabłkowa - warstwa herbatników - masa budyniowa - masa śmietanowa - warstwa herbatników - masa nugatowa UWAGA! Poszczególne warstwy należy wykładać na wcześniejsze po ich zastygnięciu, aby nic nie wypłynęło i się nie rozlało.
Przepisy Desery
Desery
Sernik ajerkoniakowy
Desery
Ciasto Kaszak
Desery
Pyszne rogaliki drożdżowe
Desery
Sernik Coca Cola
Sernik ajerkoniakowy
Bez pysznego sernika ani rusz. :) Delikatny, rozpływający się w ustach, a jed...
Odsłon: 59
Ciasto Kaszak
Kaszak to ciasto na bazie kaszy manny, które możesz wykonać bez pieczenia – z...
Odsłon: 652