Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i efektowny deser w pucharkach.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3435
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4122
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73581
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 556
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15643
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3435
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4122
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73581
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 556
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15643
Składniki
3 szklanki mleka wlać do garnka, dodać 4 łyżki cukru i zagotować. Do drugiego naczynia wlać 1 szklankę mleka i wsypać budynie. Dokładnie wymieszać. Wlać do gotującego się mleka w garnku i ugotować budyń. Przykryć folią i odstawić do ostygnięcia. Śmietanę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder wymieszany z fixem do śmietany. Jedną szprycę cukierniczą napełnić budyniem, a drugą śmietanę. Do wysokich pucharków nakładać kolejno: budyń, wiśnie, śmietanę, wiśnie, budyń. Udekorować śmietaną i wisienką.