Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i efektowny deser w pucharkach.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23408
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 176
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 363
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 528
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23408
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 176
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 363
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 528
Składniki
3 szklanki mleka wlać do garnka, dodać 4 łyżki cukru i zagotować. Do drugiego naczynia wlać 1 szklankę mleka i wsypać budynie. Dokładnie wymieszać. Wlać do gotującego się mleka w garnku i ugotować budyń. Przykryć folią i odstawić do ostygnięcia. Śmietanę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder wymieszany z fixem do śmietany. Jedną szprycę cukierniczą napełnić budyniem, a drugą śmietanę. Do wysokich pucharków nakładać kolejno: budyń, wiśnie, śmietanę, wiśnie, budyń. Udekorować śmietaną i wisienką.