Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Affogato to deser na bazie lodów i kawy. Przepis jest wyjątkowo prosty, a efekt przepyszny - jednocześnie słodki od lodów, gorzki od kawy, kremowy i delikatny. To idealny pomysł na deser dla niezapowiedzianych gości!
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 105
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 179
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 142
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 107
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1368
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 105
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 179
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 142
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 107
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1368
Składniki
Do filiżanek lub małych pucharków nakładamy lody. Można albo ułożyć gałę na środku, albo łyżką zrobić na środku dołek, a lody nałożyć na ścianki naczynia. W oryginalnym przepisie używa się lodów waniliowych, ale można oczywiście użyć swoich ulubionych. Orzechowe, karmelowe czy czekoladowe na pewno sprawdzą się świetnie. Teraz dolewamy espresso. Ja używałam ekspresu, ale można również wykorzystać mocną czarną kawę bez fusów przygotowaną w kawiarce czy parzoną po prostu w szklance. Podajemy od razu.