Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
w taki upał jak ostatnio nikomu chyba nie chce się włączać piekarnika, więc polecam sernik na zimno z dodatkiem ajerkoniaku, smaczny, lekki, rozpływający się w ustach
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35735
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1216
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6037
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35735
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1216
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6037
Składniki
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl. gorącej (nie wrzącej) wody, odstawić do lekkiego wystudzenia. Twaróg zmiksować z ajerkoniakiem, wlewać powoli przestudzoną żelatynę nadal miksując. Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem, delikatnie wmieszać łyżką do masy serowo-ajerkoniakowej. Spód blachy 24 x 24cm wyłożyć biszkoptami. Wylać na nie masę serowo-ajerkoniakową. Wstawić do lodówki. Truskawki umyć, pozbyć się szypułek, pokroić w grubsze plastry, wyłożyć na wierzch sernika, Galaretkę rozpuścić w 1 szkl. wody, wystudzić do lekkiego stężenia, smarować truskawki, wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. (ponieważ zabrakło mi galaretki, wierzch truskawek posmarowałam odrobiną musu truskawkowego). Smacznego :-)