Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Aksamitna zupa grzybowa"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 122
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 69
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 122
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 69
Składniki
Grzyby suszone zalej letnią wodą i mocz 2 godziny.
Na patelni rozgrzej masło i zeszklij cebulę. Dodaj do niej odsączone grzyby i podsmaż na dużym ogniu. Potem przełóż je do garnka i zalej połową bulionu.
Pozostały bulion zagotuj w drugim garnku i wrzuć mrożone podgrzybki. Miękkie zmiksuj z wywarem za pomocą blendera.
Dolej grzybowy sos do garnka z bulionem oraz cebulą i wymieszaj ze śmietanką.
Udekoruj zupę rozmarynem.
50 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 250
<strong>Katarzyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Super TV