Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Aksamitny sernik wiedeński"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Składniki
Utrzyj twaróg z dodatkiem 25 dag serka i 10 dag cukru. Dodaj jajka, śmietanę, 2 łyżki mąki pszennej i mąkę kukurydzianą. Resztę serka połącz z pozostałą mąką.
Dosyp cukier i dolej ok. 4 łyżki wody. Zagnieć ciasto, owiń je w folię i wstaw do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie wylep nim tortownicę i wstaw na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Na podpieczony spód wyłóż masę serową i piecz ok. 50 minut. 5. Gotowy sernik oprósz cukrem pudrem.Źródło: Kurier TV