Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Aksamitny sernik wiedeński"
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 46
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 351
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40462
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 46
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 351
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40462
Składniki
Utrzyj twaróg z dodatkiem 25 dag serka i 10 dag cukru. Dodaj jajka, śmietanę, 2 łyżki mąki pszennej i mąkę kukurydzianą. Resztę serka połącz z pozostałą mąką.
Dosyp cukier i dolej ok. 4 łyżki wody. Zagnieć ciasto, owiń je w folię i wstaw do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie wylep nim tortownicę i wstaw na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Na podpieczony spód wyłóż masę serową i piecz ok. 50 minut. 5. Gotowy sernik oprósz cukrem pudrem.Źródło: Kurier TV