Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Alfajores z kajmakiem"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1074
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1074
Składniki
Masło utrzyj z cukrem, dodając po 1 żółtku.
Wsyp mąki, proszek, sodę, skórkę cytrynową i rum. Wyrób ciasto.
Rozwałkuj na ok. pół cm i wykrawaj kółka o średnicy 3-4 cm. Schłódź kwadrans w lodówce, po czym piecz 15 minut w temp. 180°C.
Wystudź i sklejaj masą kajmakową, obtocz wiórkami.
Czas: 40 min. 1 porcja = 130 kcal.Źródło: Kurier TV