Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Alfajores z kajmakiem"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 739
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 163
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31366
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 436
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 739
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 163
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31366
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 436
Składniki
Masło utrzyj z cukrem, dodając po 1 żółtku.
Wsyp mąki, proszek, sodę, skórkę cytrynową i rum. Wyrób ciasto.
Rozwałkuj na ok. pół cm i wykrawaj kółka o średnicy 3-4 cm. Schłódź kwadrans w lodówce, po czym piecz 15 minut w temp. 180°C.
Wystudź i sklejaj masą kajmakową, obtocz wiórkami.
Czas: 40 min. 1 porcja = 130 kcal.Źródło: Kurier TV