Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113602
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113602
Składniki
Mąkę,margarynę, żółtka, łyżka cukru, proszek do pieczenia - zagnieść. Ciasto podzielić na trzy części i do jednej z nich dodać kakao. Włożyć do lodówki na 1,5 godz. Na blachę - bezpośrednio - zetrzeć na tarce 1część jasnego ciasta i kakaowego. Na poparte ciasto na tarce zetrzeć jabłka. Ubić pianę z białek i szklanka cukru i wyłożyć na jabłko. Na piankę potrzeć trzecia część ciasta. Piec ok. 35 w temp 190 następnie 10minut w temp 180 stopni. Ciasto polać polewą z czekolady