Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super placek na szczególna okazję.
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65085
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 462
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5792
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 562
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65085
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 462
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5792
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 562
Składniki
Wykonanie biszkoptu: Jajka ubić z cukrem na parze, następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia, kisiel i wymieszać delikatnie widelcem. Ciasto wylać do przygotowanie tortownicy (dużej), piec około 40 minut w temperaturze 170-180 stopni. Wykonanie masy: Zagotować 2 ½ szklanki mleka z cukrem. Następnie żółtka rozbełtać w pozostałym zimnym mleku razem z budyniami. Na gotujące mleko wlewać partiami masę budyniową i mieszać energicznie aby nie powstały grudki, gdy masa zgęstnieje, zdjąć z ognia i ostudzić. Masło utrzeć na puch, dalej ucierając dodawać po łyżce ostudzonego budyniu. Masę podzielić na dwie części do jednej dodać kakao i pokrojone drobno czekolady. Do drugiej części wrzucić pokrojone brzoskwinie i kilka kropel aromatu cytrynowego. Upieczony biszkopt namoczyć w tortownicy sokiem z brzoskwiń, wyłożyć ciemną masę, rozprowadzić równo, na nią wyłożyć masę z brzoskwiniami i posypać pokruszonymi wafelkami. Wstawić do lodówki, dobrze schłodzić i podawać najlepiej na drugi dzień.