Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe, kruche z czekoladą - świetnie wyglądają i tak samo smakują... :)
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2501
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 284
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 390
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34695
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 924
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2501
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 284
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 390
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34695
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 924
Składniki
Miękkie masło ucieramy mikserem na średnich obrotach, następnie dodajemy w kilku partiach cukier i dalej miksujemy, aż do uzyskania puszystej masy. Na końcu wbijamy jajko oraz wlewamy esencję waniliową i dalej miksujemy. W osobnej misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia oraz sól i etapami wsypujemy do masy. Orzechy i czekoladę rozdrabniamy na mniejsze kawałki i dodajemy do ciasta.
Miskę z powstałym ciastem przykrywamy folią aluminiową lub folią spożywczą i wkładamy na ok. godzinę do lodówki.
Przygotowujemy dwie blaszki i wykładamy je papierem do pieczenia. Nagrzewamy piekarnik do 180° C. Wyciągamy z lodówki ciasto i układamy je w kształcie placuszków o średnicy ok. 5-6cm na blaszce, pamiętając o zachowaniu odległości ok. 3cm między nimi.
Ciasteczka pieczemy 15 minut. Najlepiej smakują z zimnym mlekiem.... Mniam! :)