Do góry

Desery Przepis na:

Amerykańskie brownie

Amerykańskie brownie

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14717

Dodano:

Odsłon: 4

Wypróbowany przepis na "Amerykańskie brownie"

Składniki

  • 30 dag cukru
  • 7 jajek
  • 3 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 35 dag mąki pszennej
  • 30 dag gorzkiej czekolady
  • 25 dag masła albo margaryny
  • 20 dag posiekanych orzechów laskowych (ew. włoskich albo ziemnych) lszczypta soli
  • 1/2 torebki proszku do pieczenia
  • tłuszcz i mąka do przygotowania blachy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czekoladę posiekaj, stop razem z masłem i kawą w gorącej kąpieli wodnej. Masę czekoladową lekko przestudź. Potem wymieszaj z jajkami. Ubij na puszystą masę. Dodaj cukier i sól. Wprost do masy przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. Domieszaj orzechy.

  2. Blachę posmaruj tłuszczem, oprósz mąką (ew. wyłóż pergaminem). Na spodzie równomiernie rozsmaruj ciasto czekoladowe. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175oC. Piecz 35 minut.

  3. Po wystudzeniu brownie pokrój na kwadratowe porcje. Podawaj np. z bitą śmietaną albo kulką lodów waniliowych.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń