Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kultowe amerykańskie ciasteczka z czekoladą. Przygotujesz je szybko i z prostych składników. Aby wszyły idealne, musisz pamiętać o dwóch rzeczach. Po pierwsze, masło i jajko musi być w temperaturze pokojowej. Po drugie, po wyjęciu z pieca, ciasteczka pozostaw na blaszce przez 2-3 minuty, dopiero po tym czasie przenieś je do całkowitego wystudzenia.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2642
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4590
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102173
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6527
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2642
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4590
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102173
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6527
Składniki
Mąkę pszenną wymieszaj z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.
Masło (w temperaturze pokojowej) ubij wraz z cukrem na puszystą masę. Następnie dodaj jajko i pastę waniliową, ponownie zmiksuj. Do powstałej masy wsyp mąkę i za pomocą szpatułki sylikonowej dokładnie wymieszaj. Na samym końcu wsyp dropsy czekoladowe i ponownie wymieszaj.
Z ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i wykładaj na blaszkę z papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez 10 minut.
Amerykańskie ciasteczka po upieczeniu pozostaw na blaszce na kilka minut do przestygnięcia. Następnie przenieś na kratkę i pozostaw do całkowitego wystygnięcia.