Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kultowe amerykańskie ciasteczka z czekoladą. Przygotujesz je szybko i z prostych składników. Aby wszyły idealne, musisz pamiętać o dwóch rzeczach. Po pierwsze, masło i jajko musi być w temperaturze pokojowej. Po drugie, po wyjęciu z pieca, ciasteczka pozostaw na blaszce przez 2-3 minuty, dopiero po tym czasie przenieś je do całkowitego wystudzenia.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3330
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1180
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3330
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1180
Składniki
Mąkę pszenną wymieszaj z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.
Masło (w temperaturze pokojowej) ubij wraz z cukrem na puszystą masę. Następnie dodaj jajko i pastę waniliową, ponownie zmiksuj. Do powstałej masy wsyp mąkę i za pomocą szpatułki sylikonowej dokładnie wymieszaj. Na samym końcu wsyp dropsy czekoladowe i ponownie wymieszaj.
Z ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i wykładaj na blaszkę z papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez 10 minut.
Amerykańskie ciasteczka po upieczeniu pozostaw na blaszce na kilka minut do przestygnięcia. Następnie przenieś na kratkę i pozostaw do całkowitego wystygnięcia.