Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 46 Ocena: 1523
Dodano: 30.01.2010
Odsłon: 10926
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Ciasto przygotować wg przepisu na babkę majonezową. Może być też biszkopt upieczony wg własnego przepisu. Upieczone ciasto wystudzić i przeciąć na dwie warstwy.
Odcedzić ananasy. Z dwóch puszek wychodzi 0,5 l soku. Kilka ananasów pokroić w drobną kostkę (np. 0,5 x 0,5 cm). Odlać trochę soku do rozpuszczenia budyniu. Pozostały sok zagotować z cząsteczkami ananasów, dodać masło i ciągle mieszając wlać rozpuszczony budyń. Zagotować.
Gorący budyń wylać na pierwszą warstwę ciasta, wyrównać i przykryć drugą warstwą.
Do mleka wsypać sproszkowany krem do torów i miksować do uzyskania gęstej konsystencji. Posmarować drugą warstwę ciasta.
Na kremie ułożyć wg uznania ananasy i wszystko zalać gęstniejącą galaretką cytrynową. Schłodzić.
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Witaminka 22 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Super ciacho:) i piękna zastawa:) mam identyczną :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

madziak 17 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam ciasta z galaretkami i owocami ;)Wypróbuję na święta zamiast tradycyjnego mazurka (za którym nie przepadam)
0 Kto głosował? | Odpowiedz

olcia35 31 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Lubie ananas więc na pewno wypróbuje:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

magdarynka 30 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Niezły z niego "Ananasik":)0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 30 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Na pewno pyszniutkie i dołączam do "Kubusia", czyli do ulubionych.0 Kto głosował? | Odpowiedz

renka 30 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Wygląda pysznie,już bym chciała spróbować;)0 Kto głosował? | Odpowiedz