Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
WCZEŚNIEJ BYŁ KUBUŚ, TERAZ DO NIEDZIELNEJ KAWY BĘDZIE ANANASIK.
Składniki
Ciasto przygotować wg przepisu na babkę majonezową. Może być też biszkopt upieczony wg własnego przepisu. Upieczone ciasto wystudzić i przeciąć na dwie warstwy.
Odcedzić ananasy. Z dwóch puszek wychodzi 0,5 l soku. Kilka ananasów pokroić w drobną kostkę (np. 0,5 x 0,5 cm). Odlać trochę soku do rozpuszczenia budyniu. Pozostały sok zagotować z cząsteczkami ananasów, dodać masło i ciągle mieszając wlać rozpuszczony budyń. Zagotować.
Gorący budyń wylać na pierwszą warstwę ciasta, wyrównać i przykryć drugą warstwą.
Do mleka wsypać sproszkowany krem do torów i miksować do uzyskania gęstej konsystencji. Posmarować drugą warstwę ciasta.
Na kremie ułożyć wg uznania ananasy i wszystko zalać gęstniejącą galaretką cytrynową. Schłodzić.
Smacznego.