Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla lubiących połączenie smaku orzechów włoskich z ananasami
Kruche, smaczne ciasteczka. Chyba każdemu spodobają się i posmakują :)
Odsłon: 84
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 728
Chlebki lepinja są jednym z ważniejszych dodatków do wielu dań w kuchni chorw...
Odsłon: 123
Kruche, smaczne ciasteczka. Chyba każdemu spodobają się i posmakują :)
Odsłon: 84
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 728
Chlebki lepinja są jednym z ważniejszych dodatków do wielu dań w kuchni chorw...
Odsłon: 123
Składniki
Masło roztopić i wylać równomiernie na dno prostokątnej blachy, następnie na masło rozsypać 1 szklankę cukru. Na to ułożyć krążki ananasa, a w puste miejsca włożyć orzechy włoskie. Odstawić. 4 jajka utrzeć z 1 szk. cukru, powoli dodając 2 szk. mąki ( mąkę ucierać na przemian: 1 łyżka mąki, 1 łyżka soku ananasowego z puszki). Na koniec dodać 1 łyżeczkę proszku do pieczenia. Ciasto wylać na blachę wyłożoną ananasami i orzechami. Piec ok. 1 godziny w temperaturze 200 C. Po wyciągnięciu ciasta z piekarnika odwrócić do góry nogami, tak aby ananasy były na górze. I gotowe. Smacznego :)