Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla lubiących połączenie smaku orzechów włoskich z ananasami
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4613
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12450
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5691
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7070
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4613
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12450
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5691
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7070
Składniki
Masło roztopić i wylać równomiernie na dno prostokątnej blachy, następnie na masło rozsypać 1 szklankę cukru. Na to ułożyć krążki ananasa, a w puste miejsca włożyć orzechy włoskie. Odstawić. 4 jajka utrzeć z 1 szk. cukru, powoli dodając 2 szk. mąki ( mąkę ucierać na przemian: 1 łyżka mąki, 1 łyżka soku ananasowego z puszki). Na koniec dodać 1 łyżeczkę proszku do pieczenia. Ciasto wylać na blachę wyłożoną ananasami i orzechami. Piec ok. 1 godziny w temperaturze 200 C. Po wyciągnięciu ciasta z piekarnika odwrócić do góry nogami, tak aby ananasy były na górze. I gotowe. Smacznego :)