Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
" Coś smacznego z byle czego...." ;-)
Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia . Składniki na ciasto wkładamy do miski i zagniatamy. Następnie "wylepiamy spód " . Ja odrywam małe kawałki ciasta, robię w rękach tzw. placki i wykładam blachę doklejając kolejne kawałki ciasta.
Gotujemy mleko, budynie czekoladowe rozrabiamy w kubeczku dodając trochę wody i wlewamy do mleka, energicznie mieszając aby nie powstały grudy. Gorący budyń wylewamy na " ciastowy" spód.
Budyń gotujemy bez cukru gdyż w efekcie doskonale skomponuje się smakowo z pozostałymi warstwami ciasta.
Do miski wkladamy pół kostki margaryny i ucieramy z cukrem, dodajemy 4 serki waniliowe i budyń śmietankowy. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka dajemy do masy serowej a z białek ubijamy pianę i także przekładamy do masy. Delikatnie " mikserujemy " składniki na najniższych obrotach i wylewamy jak trzecią warstwę na wystygnięty budyń.
Ciasto pieczemy 40 minut w 180 stopniach, piekarnik góra - dół. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika i studzimy wypiek.
Do garnuszka wlewamy śmietankę i łamiemy dwie czekolady. Energicznie mieszamy do zagotowania i zgęstnienia masy. Polewę wylewamy na wystudzone ciasto i całość wkładamy do lodówki - najlepiej na noc.
Ja posypałam do dekoracji granulowanum kakao ale można udekorować czym się chce.
Smacznego
Mak i ser to połączenie idealne, o czym przekonasz się przygotowując seromako...
Odsłon: 43695
Ciasto Bajka siostry Anastazji zaskakuje swoim wyglądem i kolorystyką. Jest j...
Odsłon: 13465
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 165
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 172
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 38
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 94
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 74
Tym razem przygotowałam kotlety z szynki w sosie, ale nie do końca w tradycy...
Odsłon: 87
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 165
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 172
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 38
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 94
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 74
Tym razem przygotowałam kotlety z szynki w sosie, ale nie do końca w tradycy...
Odsłon: 87
Składniki
Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia . Składniki na ciasto wkładamy do miski i zagniatamy. Następnie "wylepiamy spód " . Ja odrywam małe kawałki ciasta, robię w rękach tzw. placki i wykładam blachę doklejając kolejne kawałki ciasta.
Gotujemy mleko, budynie czekoladowe rozrabiamy w kubeczku dodając trochę wody i wlewamy do mleka, energicznie mieszając aby nie powstały grudy. Gorący budyń wylewamy na " ciastowy" spód. Budyń gotujemy bez cukru gdyż w efekcie doskonale skomponuje się smakowo z pozostałymi warstwami ciasta.
Do miski wkladamy pół kostki margaryny i ucieramy z cukrem, dodajemy 4 serki waniliowe i budyń śmietankowy. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka dajemy do masy serowej a z białek ubijamy pianę i także przekładamy do masy. Delikatnie " mikserujemy " składniki na najniższych obrotach i wylewamy jak trzecią warstwę na wystygnięty budyń.
Ciasto pieczemy 40 minut w 180 stopniach, piekarnik góra - dół. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika i studzimy wypiek.
Do garnuszka wlewamy śmietankę i łamiemy dwie czekolady. Energicznie mieszamy do zagotowania i zgęstnienia masy. Polewę wylewamy na wystudzone ciasto i całość wkładamy do lodówki - najlepiej na noc. Ja posypałam do dekoracji granulowanum kakao ale można udekorować czym się chce. Smacznego
Przepisy Desery
Desery
Tort czekoladowy z truskawkami i konfiturą różano-truskawkową
Desery
BIO szyszki z ryżu preparowanego i masy krówkowej
Desery
Słodkie kuleczki amarantusowe
Desery
Najprostsze ciasto owocowe które zawsze się udaje - ciasto jagodowe
Tort czekoladowy z truskawkami i konfiturą różano-truskawkową
Pyszny i dość prosty w wykonaniu tort bez pieczenia. Spód to mieszanka wafli...
Odsłon: 22
BIO szyszki z ryżu preparowanego i masy krówkowej
Tradycyjne słodkie szyszki wykonałam z 2 ekologicznych składników. Wyszły bar...
Odsłon: 36