Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W naszym rodzinnym domu babcia Ksenia zawsze robiła andruty na Boże Narodzenie. Nazywała je po prostu andrut lub „piszinger”. Kremy dawała do niego różne. Najsmaczniejszy był oczywiście krem kakaowy. Nasza propozycja też jest pyszna i bardzo prosta do zrobienia. Dzieci na pewno pokochają ten andrucik.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 154
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 77
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 757
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 375
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 154
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 77
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 757
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 375
Składniki
Masło i nutella powinna mieć temperaturę pokojową. Masło dajemy do misy miksera i rozbijamy na puch. Dokładamy do niego w trzech partiach nutellę. Łączmy mikserem na najniższych obrotach krótko. Masa jest dosyć luźna. W lodówce stężeje i doskonale nawilży wafle. Układamy pierwszy wafel na deseczce do krojenia i smarujemy go czubatą łyżką kremu. Nakładamy następny wafel i powtarzamy czynności, aż do wyczerpania składników.
Ostatni wafel ma być suchy. Kładziemy na niego kolejną deseczkę. Przyciskamy ciężkim przedmiotem (ale bez przesady) i wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Gotowy andrut kroimy jak tort ostrym nożem.
Andrut z pysznym kremem z nutelli gotowy!