Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Andruty przekładane czekoladową masą z mlekiem w proszku. Prosty, tani i smaczny deser, który z pewnością każdemu przypadnie do gustu.
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 244
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 664
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17040
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 1027
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 244
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 664
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17040
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 1027
Składniki
Do garnka wlewamy mleko, dodajemy cukier oraz pokrojone w kostkę masło. Składniki podgrzewamy do rozpuszczenia. Następnie ściągamy garnek z kuchenki. Dosypujemy kakao. Składniki mieszamy i odstawiamy do przestudzenia.
Do przestudzonej masy wsypujemy mleko w proszku. Mieszamy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
Gotową masą przekładamy wafle. Krem najlepiej rozprowadzać dużym nożem. Wafle powinny być dokładnie pokryte czekoladą.
Przełożone wafle zawijamy w folię spożywczą i dociążamy książkami lub ciężkim garnkiem. Czekamy przez 1-2 godziny, aż wafle dobrze się ze skobą skleją.
Gotowe andruty przełożone kremem kroimy w trójkąty i wykładamy na talerz. Smacznego!