Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Andruty przekładane czekoladową masą z mlekiem w proszku. Prosty, tani i smaczny deser, który z pewnością każdemu przypadnie do gustu.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 184
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 213
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1305
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 184
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 213
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1305
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Składniki
Do garnka wlewamy mleko, dodajemy cukier oraz pokrojone w kostkę masło. Składniki podgrzewamy do rozpuszczenia. Następnie ściągamy garnek z kuchenki. Dosypujemy kakao. Składniki mieszamy i odstawiamy do przestudzenia.
Do przestudzonej masy wsypujemy mleko w proszku. Mieszamy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
Gotową masą przekładamy wafle. Krem najlepiej rozprowadzać dużym nożem. Wafle powinny być dokładnie pokryte czekoladą.
Przełożone wafle zawijamy w folię spożywczą i dociążamy książkami lub ciężkim garnkiem. Czekamy przez 1-2 godziny, aż wafle dobrze się ze skobą skleją.
Gotowe andruty przełożone kremem kroimy w trójkąty i wykładamy na talerz. Smacznego!