Do góry

Desery Przepis na:

Anielski łom czekoladowy

Anielski łom czekoladowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 3661

Dodano:

Odsłon: 7732

Łom czekoladowy to słodycz, którą dobrze znacie. Niezwykle słodki, mocno kakaowy, nabity bakaliami. Łom dla nas to smak minionych chwil...Były Wasze przepisy , a dzisiaj nasz popisowy łom czekoladowy ;)

Składniki

  • 3 opakowania herbatników,
  • 1/2 margaryny i 1/2 masła / lub cała margaryna/
  • 3/4 szklanki cukru,
  • mniej niż 1/2 szklanki wody,
  • 2 łyżki kakao,
  • 3/4 szklanki mleka w proszku / my dajemy trochę więcej, zależy jaka będzie konsystencja/,
  • bakalie wg uznania, / u nas bez/
  • alkohol,
> 6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rozpuścić na gazie tłuszcz z wodą, cukrem i kakao. Zdjąć z gazu i dodać mleko w proszku. Wymieszać i dodać pokruszone herbatniki oraz bakalie i alkohol. Dokładnie wymieszać

  2. Jeżeli konsystencja jest nie za gęsta dodać mleka w proszku. Wlać do formy i zostawić na noc w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń