Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sorbet arbuzowy , który ugasza pragnienie w upalne dni. Przygotowanie sorbetu jest poste i szybkie. Jeżeli lubicie arbuz polecam.
blender, pojemnik, pucharki,
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 182
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3949
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 336
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 867
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 182
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3949
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 336
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 867
Składniki
Z arbuza wydrążyć miąższ, usunąć pestki. Miąższ zmiksować . Cukier puder wymieszać z gorącą wodą , a następnie dodać do zmiksowanego miąższu arbuzowego i wymieszać. Całość przekładamy do pojemnika zamykamy i wkładamy do zamrożenia na kilka godzin.( u mnie 6 godzin). Co godzinę mieszamy. Po zamrożeniu nakładamy do pucharków dekorując listkami mięty.
Gotowy sorbet.